Vol gedekte tafels met heerlijke glazen wijn, culinaire hoogstandjes en een overvloed aan hapjes. Buiten is het koud, maar binnen maken we het warm, branden de kaarsjes en genieten we van familie, vrienden en mooie kerstgedachtes. Of bekruipt jou nu een gevoel van stress? Een gevoel van: vergeet ik niet iets? Moest ik niet iets koken dit jaar? No worries!! Met deze hartige healthy cheesecake zit je altijd goed. Courgette ricotta cheesecake klinkt én smaakt culinair, but is very easy to make 😉
Je hebt nodig:
200 gram courgette, geschaafd en geraspt
1 theelepel zout
600 gram ricotta
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
2 sjalotjes, klein gesneden
2 teentjes knoflook, klein gesneden
40 gram verse dille, klein gehakt
sap van 1 citroen
2 grote eieren, geklopt
50 gram biologische geitenkaas, verkruimeld
olijfolie
kokosvet (of biologisch grasboter) om de springvorm in te vetten
en uiteraard een springvorm (18 – 20 cm)
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm in met kokosvet. Strooi zout over de courgette en laat het 10 minuten rusten. Knijp er vervolgens zoveel mogelijk vocht uit. Zet het nog even weg. Meng de ricotta, Parmezaan, sjalotjes, knoflook, dille en citroensap. Roer de eieren erdoor en voeg vervolgens ook de courgette erbij. Giet dit in de springvorm en plaats het in de oven voor een uur. Strooi de geitenkaas erover en laat het nog 20 tot 30 minuten bakken totdat de kaas is gesmolten. Laat het gedurende 5 minuten afkoelen en verwijder dan de vorm. Strooi er dan nog wat extra dille overheen.
Hele fijne dag en geniet van al het lekkers. Uiteraard wel met mate 😉
Noeska Pak.