Dit keer een linzen salade met verse spinazie, pompoen en cranberries! De grootste hitte en hete zomerdagen zijn dan toch echt voorbij. Jammer! Maar hé een excuus om nieuwe dingen te kopen. Warme lange winter tights en een regen proof hardloop jasje zijn in ons land altijd goede investeringen. A new season screams for new clothes right? En natuurlijk niet te vergeten, nieuwe gerechten. Warm, cozy and comforting food. Dit gerechtje doet dat al een klein beetje voor mij, puur en alleen door de pompoen. Ook dit keer zijn we weer super snel en gezond. Voor m’n gevoel heb ik niet langer dan 15 minuten in de keuken gestaan, heerlijk toch!
Pompoen zit vol vitaminen, mineralen en omega 3 vetten. Wat mij betreft stiekem ook een superfood! Om ervoor te zorgen dat je na het eten niet gelijk alle keukenkastjes af gaat op zoek naar “iets lekkers” heb ik linzen gebruikt. Hier spreekt een ervarings deskundige 😉 Linzen zijn enorm vezelrijk en dat zorgt langer voor een vol gevoel. Cranberries heb ik gebruikt om hun heerlijke fris zoete smaak. Ook deze rode kleine besjes hebben een hoge dosis vitaminen en antioxidanten. Ofterwijl: Your body will love you for eating all this!
Voor 2 personen heb je ong. nodig:
– 300g. linzen
– 1/2 flespompoen (als de pompoen heel groot is 1/3)
– zak verse spinazie (a 300g.)
– hand vol gedroogde cranberries (25/30gr.)
– citroen sap
– olijfolie
Hoe maak ik het:
– Snijd de pompoen met een groot scherp mes (zonder de schil) in blokjes.
– Doe de blokjes in een pan met 1cm water, deksel erop en stoom ze in een paar minuten gaar.
(door het stomen behoud je de mooie oranje kleur en meer voedingsstoffen!)
– Verwarm de linzen, als je ze uit een blik gebruikt hoeven ze niet te koken. Gedroogde linzen
laat je eerst een nacht weken in water en kook je vervolgens tot ze gaar zijn. blijf proeven!
– Verhit de olie in de wok. (Ik heb dit keer knoflook olijfolie gebruikt.) Doe hand voor hand
de spinazie in de wok. blijf omscheppen zodat het allemaal even kort verhit wordt.
Dit gaat ontzettend hard! Een 1 a 2 minuten is al genoeg.
– Schep de pompoen blokjes en linzen bij de spinazie en voeg een grote hand cranberries toe.
– Sprenkel wat sap van de citroen eroverheen, een snufje zout voor de liefhebbers.
Nu 2x omscheppen en opscheppen maar!
Follow me on instagram for more inspiration! @yasminsdiary
Yasmin Elsinga