Hier is dan mijn eerste gerechtje op urbanrunners! Vanaf nu zal ik elke week iets lekkers en gezonds gaan posten.
Quick, healthy, (vegetarian) and tasty…
Keywords voor dit gerecht en misschien ook wel een beetje voor de manier waarop ik kook.
Niet teveel fuzz en gewoon lekker alles uitproberen.
Voor 2 personen heb je ong. nodig:
Couscous
1 Gele paprika
Halve Courgette
Bakje cherrytomaten
Hand vol Rozijnen
Grote hand vol cashewnoten
Verse Munt
Feta kaas
1 ui
1 teen knoflook
(kipfilet voor de liefhebbers)
– Kook de couscous in 12/14 minuten gaar in kip of groenten bouillon.
Als je de fijne korrel gebruikt laat de couscous dan een paar minuten hierin wellen.
– maak je dit gerecht met kip, snijd de filet dan in reepjes en kruid zoals gewoonlijk. Bak met een paar minuten goudbruin.
– Fruit de ui en knoflook (Zelf doe ik dit altijd in kokosolie.) en voeg dan de paprika en courgette toe, bak tot de courgette gaar is.
Hier kan je eventueel ook wat kruiden toevoegen zoals een snuf cayenne peper of wat zout.
– Snij ondertussen de tomaatjes door de helft.
– Schep de couscous in een grote schaal en doe daar de paprika, courgette en tomaatjes overheen. (de kip ook als je die hebt)
– Voeg een handje rozijnen en een grote hand cashewnoten toe. Nu voorzichtig omscheppen!
– Strooi of verkruimel de blokjes feta kaas erover heen.
– Serveer met wat gekneusde muntblaadjes voor die na zomerse frisheid! 😉
Bon appetit!
instagram: @yasminsdiary voor meer (food) inspiratie
Yasmin Elsinga