Dit recept van Snixy Kitchen zit vol met goodness. Zo gebruiken we bijvoorbeeld boekweitnoedels. Let er wel op dat deze vaak in combinatie met tarwemeel worden bereid; je kunt er dus niet zomaar vanuit gaan dat alle boekweitnoedels glutenvrij zijn. Je hebt ook boekweitnoedels die zijn gemaakt met zoete aardappelmeel, deze zijn wel glutenvrij. De noedels zijn te koop bij de toko. Ook gebruiken we mirin, een Japanse rijstwijn. Je kunt ‘m eventueel vervangen door droge sherry, maar dit gaat wel ten koste van de smaak. Mirin is verkrijgbaar in Aziatische winkels en toko’s. Tamari sojasaus is ook verkrijgbaar in Aziatische winkels, maar ook bij de Tuinen.
De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een lunch of licht hoofdgerecht voor 3-4 personen.
Stoom of kook de broccoli totdat de roosjes beetgaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Leg de broccoli daarna op een schaal zodat het kan afkoelen.
Zet vervolgens een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze na het koken af met koud water om het garingsproces te stoppen.
Maak in de tussentijd de dressing: combineer de sesamolie, mirin, citroensap, tamari sojasaus (gewone sojasaus kan ook), gember (geraspt) en chilivlokken. Zorg dat je alles goed mengt zodat je een mooie homogene dressing krijgt.
Doe de noedels in een grote kom en meng de helft van de dressing erdoor. Verdeel de noedels vervolgens over de kommen.
Verdeel de zalm, broccoli en avocado over de kommen en strooi de sesamzaadjes en bieslook erover. Sprenkel de resterende dressing over de kommen en serveer.
Eet smakelijk!
Bron: Foodness