Zoals iedereen heb ook ik weleens een dag waarop gewoon zin heb om lekker te snoepen. Omdat ik dan nog steeds goed voor mezelf wil zorgen, maak ik dan graag deze reepjes. Ze zijn qua smaak een combi van brownies en snickers 🙂
Voor de bodem heb je nodig:
– 10 dadels zonder pit
– 1 eetlepel pindakaas
– 3 eetlepels kokosolie
– 150 gram ongebrande en ongezouten noten
Voor de toplaag heb je nodig:
– 3 eetlepels kokosolie
– 40 gram cacao
– 1 eetlepel agavesiroop of honing
– 1 eetlepel kokosrasp
Bereiding:
Begin met de bodem. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Maal ondertussen in de keukenmachine de noten en de dadels fijn. Voeg de pindakaas en de kokosolie toe en laat nog even draaien tot het een smeuïg geheel is. Doe de bodem in een vierkant bakje en druk zachtjes in vorm tot de bodem mooi egaal bedekt is. Zet in de koelkast om op te laten stijven.
Smelt opnieuw kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe dit daarna samen met de cacao en de agave in de keukenmachine en laat draaien tot het een glad geheel is.
Haal het bakje uit de koelkast en verdeel de toplaag over de bodem. Laat 2 uren opstijven in de koelkast. Snij in blokjes en bestrooi met kokosrasp.
1 comment
Ah super lekker, die ga ik ook een keer maken!