Op inlovewithhealth kwam ik een recept tegen om een gezonde appeltaart te maken. De bodem is gemaakt van havermout, quinoa, water en daarmee dus 100% clean! Kaneel voorkomt schommelingen in de bloedsuikerspiegel, heeft een verwarmend effect en weert maagkrampen. De bodem bestrooi je met wat appeltjes, honing en kaneel en voilà, eetsmakelijk!
Wat heb je nodig:
150 gram havermout
50 gram quinoa vlokken (of 50 gram havermout)
2 eetlepels honing
200 ml water
3 elstar appel met schil in kleine stukjes
2 tl kaneel
Snuf zout
Citroensap
springvorm: 20 cm
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat kokosolie.
Meng de havermout, snuf zout en water samen.
Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met ¾ van het deeg. Zet de bodem voor 25 minuten in de oven.
Snijd de appel in stukjes en meng met het citroensap, kaneel en honing in een kom.
Wanneer de bodem klaar is bestrooi je deze met 1 eetlepel extra havermout. (dit zuigt het vocht van de appels op)
Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel en kruimel hierna het ¼ van het overgebleden deeg over.
Zet de appeltaart voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster en daarna… smullen maar!
Benieuwd naar alle recepten van Inlovewithhealth? klik hier.