He Urbanrunners! Terwijl ik dit schrijf is het zonnig en 23 graden.. Goed weertje voor een mooie run buiten toch? Hier ging gisteravond zelfs even de bbq aan met een mooie zalm erop. Hurray for leftovers! Want daarmee heb ik dit keer een gezonde zalm salade gemaakt. Iedereen weet nu dat we toch echt die vetten nodig hebben. De gezonde soort natuurlijk. Het levert duurzame energie, (zelfs twee keer zoveel als koolhydraten en eiwitten.) en ze geven je een mooi stralend huidje. En ja… je hebt zelfs vetten nodig om vet te verbranden! Getting hungry already?
Voor 2 pers. heb je ongeveer nodig:
– 1 verse grote zalm moot
– rucola (120gr. of meer)
– komkommer
– 1 avocado
– 6 radijsjes
– sesamzaad
– limoensap
– sesamolie
– vis saus
Bestrooi de zalm moot met wat peper en zout en verwarm de olie in de pan.
Leg de zalm met de huid naar beneden in de pan en bak 3 minuten op halfhoog vuur.
Draai de zalm om en bak op laag vuur nog ongeveer één tot twee minuten. (het hangt een beetje van de dikte van de zalm af.)
Verdeel de rucola over de borden en snijd de komkommer en radijsjes in schijfjes.
De zalm valt als het goed is mooi uit elkaar en ook die verdeel je samen met de komkommer en radijs over het bord.
Snijd de avocado door de helft en in reepjes en leg die mooi langs de rand.
Als dressing mix je wat limoensap, vissaus en een klein beetje sesamolie door elkaar en sprenkel dat over de salade.
Gooi er als laatste stap wat sesamzaadjes overheen to make it look and taste super yummy!
Ga je voor chopsticks of bestek…
Eetsmakelijk!
instagram: @yasminsdiary voor meer lekkers
1 comment